Կերակրի աղի մաքրումը
Սարքերը՝ Լաբորատոր կալան, սպիրտայրոց, բաժակ, ձագար, ֆիլտրի թուղթ, ապակե ձող, կոլբ, ճենապակյա թաս
Նյութերը` կերակրի աղ, ջուր
Բաժակում լցրեք աղտոտված կերակրի աղը և վրան ավելացրեք ջուրը, և խառնեք:Ստացված պղտոր հեղուկը ֆիլտրեք: Աղի պղտոր լուծույթը ֆիլտրի վրա լցրեք , հեղուկի շիթը պետք է ուղղվի ձագարի պատին:Ստացված Ֆիլտրատը լցրեք գոլորշացման ճենապակե թասի մեջ, որը տեղադրեք կալանի օղի վրա: Օղի տակ տեղավորեք ու վառեք սպիրտայրոցը և լուծույթը տաքացրեք:Երբ թասի մեջ լուծույթը թանձրանա, տաքացումը դադարեցրեք ու թողեք այնքան, մինչև հեղուկն ամբողջությամբ գոլոշիանա, և առաջացած աղի բյուրեղները լրիվ չորանան:
Комментариев нет:
Отправить комментарий