суббота, 6 апреля 2019 г.

Գինու քիմիան

Անհատական հետազոտական աշխատանք՝  Հայաստանում աճեցվող խաղողի տեսակները
Թեմա 2՝ ալկոհոլային ըմպելիքների ազդեցությունը օրգանիզմի վրա:

Լաբարատոր փորձեր գինու նմուշների հետ՝ Սպիտակ գինի և Արենի գինի:

Սպիտակ գինու նմուշից զգացինք քացախաթթվի հոտ, իսկ Արենի գինուց՝ գինեթթվի հոտ:

Գինու նմուշներում որոշենք միջավայրի բնությը հայտանյութի օգնությամբ:Սպիտակ գինու միջավայրը՝ 4,5:Արենի գինունը՝ 5:Արենի գինին ավելի թթվային է քան Սպիտակ գինին:
Գինու մեջ պարունակվող թթուներն են՝ գինեթթու, խնձորաթթու, քացախաթթու, լիմոնաթթու, սաթաթթու և այլ օրգանական թթուներ:

Փորձ 2՝ Թթուների չեզոքացումը սոդայով:

Գինու 2 նմուշների մեջ լցնում ենք սոդա (նատրիումի կարբոնատ): Երկուսից էլ անջատվեց ածխաթթու գազ, իսկ Արենի գինին դարձավ հիմնային:

Գինում պարունակվող անօրգանական և օրգանական նյութերը

Ուղղորդող   հարցերը`
  • Քանի ՞ տեսակի  խաղող  է  աճեցվում  Հայաստանում
  • Ի՞ նչ  է  գինին
  • Ինչպե՞ ս  են   գինի  ստանում
  • Ինչպիսի՞   երևույթ   է  խաղողի  խմորումը
  • Ինչպիսի՞ անօրգանական  և  օրգանական  նյութեր  կան   գինու  բաղադրության  մեջ
  • Որո՞ նք  են  նյութերի  ֆիզիկական, քիմիական  և ֆիզիոլոգիական հատկությունները
  • Ինչպիսի՞   ֆիզիկական  եղանակով  կարելի  է գինուց  բաժանել գինու  սպիրտը՝ էթանոլը
  • Ինչպե՞ս  որոշել  գինին  թթվա՞ ծ  է
  • Ինչպիսի՞ քիմիական ռեակցիայով  կարելի  որոշել  գինում  առկա  գլյուկոզը և սախարոզը
  • Ինչու՞  ալկոհոլային  ըմպելիքների  չարաշահումը բացասական ազդեցությունը  ունի  օրգանիզմի  վրա

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Homework

 1.a 1-What’s the furthest you have travelled from home? 2-Have you ever been abroad?  3-Have you ever been on a business trip? 4-Do you lik...